Hur du konfigurerar VPN för webbplatskategorier

Inte tillgängligt i vissa regioner.

Som standard upprättar inte Kaspersky VPN någon säker anslutning när du öppnar webbplatser i en webbläsare. Du kan konfigurera aktivering av VPN för olika webbplatskategorier om Kaspersky Plus eller Kaspersky Premium har installerats och aktiverats på din dator. Till exempel kan du ange att VPN måste upprättas när du besöker webbplatser för betalsystem eller sociala nätverk.

Konfigurera VPN för webbplatskategorier:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Öppna programmets huvudfönster och klicka på knappen Meny.
  3. Välj InställningarWebbplatser.
  4. Klicka på knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Regler för anslutning till webbplatser.

5. Välj webbplatskategori:
    • Internetbanker. Denna kategori inkluderar webbplatser för banker.
    • Betalsystem. Den här kategorin inkluderar webbplatser för betalningssystem.
    • Internetbutiker med onlinebetalning. Denna kategori inkluderar webbplatser för onlineåterförsäljare med inbyggda betalningssystem.
    • Sociala nätverk. Denna kategori inkluderar webbplatser för sociala nätverk.
  6. Välj en åtgärd som aktiveras när denna webbplatskategori besöks:
    • Aktivera VPN. Programmet kommer att aktivera VPN när webbplatser som tillhör denna kategori besöks.
    • Fråga. När webbplatser som tillhör denna kategori besöks, frågar programmet dig om en VPN ska upprättas för denna webbplats. I webbläsaren väljer du lämplig åtgärd och väljer kryssrutan Kom ihåg mitt val för den här webbplatsen. Programmet utför vald åtgärd varje gång du besöker denna webbplats. Om kryssrutan inte markeras kommer programmet ihåg ditt val i en timme.
    • Ignorera. Programmet upprättar inte en VPN när du besöker webbplatser som tillhör denna kategori.
  7. Om alternativet Aktivera VPN har markerats anger du i listrutan Välj den plats genom vilken du önskar upprätta en VPN-anslutning för denna webbplatskategori.
  8. Markera kryssrutan Meddela efter aktivering om du vill få meddelanden om att en säker anslutning har upprättats när du besöker denna webbplatskategori.

Som standard uppmanar inte Kaspersky VPN Secure Connection dig att upprätta VPN om HTTPS-protokollet används för att ansluta till en webbplats.